Gaat HBO straks Netflix achterna?

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Gaat HBO straks Netflix achterna?

HBO, de maker van topseries zoals Game of Thrones, The Soprano’s & True Blood heeft al een tijdje een mobiele app waarmee je naar content kan kijken. Maar om de app te kunnen gebruiken dien je eerst een TV-abonnement af te sluiten. „We denken er sterk aan om dit van elkaar los te koppelen,” zegt HBO-topman Jeff Bewkes. Hiermee zou HBO in het vaarwater komen van Netflix.

Standalone app

Als je nu legaal naar alle afleveringen van Game of Thrones, The Soprano’s of True Blood wil kijken moet je een speciaal abonnement afsluiten met HBO. HBO heeft ook een eigen app (HBO GO), maar die werkt enkel als je dat abonnement aangeschaft hebt.

Deze twee diensten zou HBO nu van elkaar willen loskoppelen. Op die manier kan het mensen bereiken die HBO tv-series en films enkel willen bekijken via het internet.

Rechtstreeks naar consument

Daarom overweegt HBO nu om Netflix achterna te gaan door de app voor iedereen met breedband internet beschikbaar te stellen. Dat blijkt uit commentaar die HBO-topman Jeff Bewkes gaf op een investeerders meeting.

Bewkes antwoordde er op de vraag: „Waarom gaat HBO niet rechtstreeks naar de consument? En laat het iedereen die een internetconnectie heeft toe om haar content te bekijken?

„Inzetten op een breedband-formule lijkt steeds meer en meer realistisch voor HBO. Bovendien is het moment ook daar om iets robuust te kunnen doen. De vraag is groot. Momenteel bekijken we wat de beste manier is om om te gaan met grootschalige online distributie,” vertelde Bewkes.

Alle download records verbroken

Bovendien lijkt de vraag van consumenten naar HBO content ook erg groot. Zo heeft Game of Thrones alle download-records verbroken en staat het bekend als de meest populaire serie ooit bij internetpiraten.

Benieuwd wanneer HBO haar app voor iedereen beschikbaar zal maken! Waarschijnlijk zal het vroeger zijn dan later. Kijk maar eens naar onderstaande grafiek: