'Gamen heeft geen negatieve impact op kinderen'

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
'Gamen heeft geen negatieve impact op kinderen'

Volgens een Britse studie waarin het gedrag 11.000 kinderen werd bestudeerd blijkt dat gamen geen negatieve gevolgen zou hebben voor kinderen. Dat zegt de Universiteit van Glasgow.

Gedragsproblemen bij kinderen die vaak gamen?

De Universiteit concludeerde haar onderzoek op basis van getuigenissen van moeders die het gedrag van hun kinderen in kaart brachten over tijd. Hiermee wilden de onderzoekers achterhalen of kinderen die vaak gamen of voor de beeldbuis zitten vaker te maken zouden krijgen met emotionele- of gedragsproblemen op latere leeftijd.

TV kijken heeft wel invloed op gedrag

„Games blijken geen invloed te hebben op het gedrag van kinderen,” zegt de studie. Dat ligt wel anders voor televisie. „Als kinderen drie tot vijf uur TV per dag kijken dan zien we bij 5 tot 7-jarigen een kleine toename gedragsproblemen op latere leeftijd,” stellen de auteurs van de studie vast.

Eerste onderzoek op dergelijke grote schaal

Er zijn al tal van studies rond dit onderwerp geweest maar nog nooit op deze schaal. De claims van het onderzoek komen overeen met die van de lobbygroep Entertainment Software Association die games-fabrikanten vertegenwoordigen.

Indien je wil kan je het volledige onderzoek inkijken via deze link.