Microsoft kwam vandaag met nieuwe financiële resultaten naar buiten. Hoofdrolspeler in het rapport is de Surface RT. Hoewel Microsoft winst boekte in het afgelopen kwartaal, loopt de verkoop van de tablet duidelijk niet zoals verwacht.

Surface RT kost Microsoft 900 miljoen dollar

Microsoft deelde geen verkoopcijfers mee over de verkoop van de Surface RT, ze zien zich echter wel genoodzaakt om 900 miljoen dollar af te schrijven op de voorraad van de tablet. Enkele maanden geleden bleek ook al dat er nog maar 1 miljoen stuks van werden verkocht.

Sinds maandag verlaagde Microsoft, ook in België, de prijs van de Surface RT. De tablet kost nu nog € 329 in plaats van € 479 voor de 32GB-versie.

Dit doen ze met het oog op de uitrol van het nieuwe model die er zou aankomen, maar ongetwijfeld spelen ook de tegenvallende verkopen hier in mee.

Gebrek aan apps

Microsoft introduceerde de Surface RT om op te boksen tegen de heerschappij van de iPad op de tabletmarkt.

Om de iPad en Android toestellen te verslaan, volstaat niet enkel goede hardware en design. Want toegegeven, daarin heeft Microsoft alvast niet gefaald.

Wel wringt het schoentje in de Windows Store. Zo zijn er maar een beperkt aantal 'killer-apps' beschikbaar voor de Surface RT. 

Wat zijn jullie ervaringen met de Surface RT?