Gênante e-mail of sms verstuurd? Zo draai je de tijd terug:

Lisa Leysen
Door Lisa Leysen Innoveren
Gênante e-mail of sms verstuurd? Zo draai je de tijd terug:

Per ongeluk een e-mail naar de verkeerde persoon gestuurd? Of bijlage vergeten? Geen nood, er bestaan manieren om je e-mail te ´unsenden´. Eerder hebben we al uitgelegd hoe je een bericht kan terug roepen in Gmail, maar met Outlook is het ook mogelijk. Als je deze stappen volgt, kan je de e-mail in Outlook 2013 unsenden:

  • Stap 1: Selecteer de e-mail die je wil terug roepen uit de map ´send items´
  • Stap 2: Open de e-mail en ga naar blauwe strook links op je scherm
  • Stap 3: Klik op ´file´, ´info´, daar zie je ´message resend and recall´
  • Stap 4: Klik op ´Recall this message´, dan krijg je een twee opties in een kader

- Je kan alle ongelezen kopieën van de e-mail verwijderen
- Je  kan de e-mail verwijderen, bewerken en opnieuw versturen

  • Stap 5: Het is veilig om het vakje onderaan in het kader aan te vinken, dan krijg je melding of je e-mail succesvol verwijderd of bewerkt is
  • Stap 6: Na enkele minuten krijg je een melding of je verzoek gelukt is.

Let wel: voor Hotmail of Windows Live bestaat er geen ´unsend´ functie.

SMS terugroepen?

Via sms is ook mogelijk om verzonden berichten ongedaan te maken. Via de app Tigertext kan je een sms wissen wanneer die nog niet gelezen is door de ontvanger. De app wist de sms in de gsm van de ontvanger en je kan ook instellen hoe lang de sms zichtbaar blijft.

Om deze functies te kunnen gebruiken moet de ontvanger ook Tigertext installeren. Tigertext wordt veel gebruikt door bedrijven omdat deze app zeer veilig is en ook gevoelige bedrijfsinformatie kan vernietigen voor concurrenten.

Er zijn apps die nog een stap verder gaan. Zo kan je bijvoorbeeld met Stop Contact zes contacten in je smartphone voor 6 of 12 uur verbergen zodat je die personen in dronken toestand niet kan bellen. De app is verkrijgbaar voor iPhone, Android en Blackberry en kost €1,45. Dat is minder dan een pintje ;-)