Yves Das is wereldberoemd op het sociale netwerk Vine, eigendom van Twitter, waar je filmpjes van maximaal 6 seconden kan uploaden. De Gentenaar verzamelende met zijn filmpjes al meer dan 12.000 volgers. Amerikaanse adverteerders contacteerden Yves Das al voor een samenwerking. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Yves Das

De video’s van Yves Das op Vine bleven niet onopgemerkt. Zo maakt hij momenteel deel uit van een Amerikaans talentenbureau Grapestory dat creatieve ‚Viners’ onder één dak verzamelt om zo creatieve reclame-opdrachten in te blikken voor verschillende bedrijven zoals Unilever.

"Ik werd gecontacteerd door Jerome Jarre, een Viner met miljoenen volgers. Hij heeft het talentenbureau Grapestory opgericht, waarmee hij bij Amerikaanse bedrijven gaat leuren om advertenties voor hen te maken, met één van de Viners die hij in zijn portefeuille heeft,” zegt Yves Das in Het Laatste Nieuws.

Vine

De filmpjes die op Vine gepubliceerd worden zijn soms pareltjes en zijn vaak erg leuk om te bekijken met miljoenen views tot gevolg. Bovendien telt het vandaag zo’n 40 miljoen gebruikers, wat het een interessant medium maakt voor adverteerders.

"Ik ben er in april mee begonnen", vertelt Yves aan HLN. ”Ik ga iets met een klein Vespaatje doen", zei ik tegen mijn vrouw. Die lachte me uit (lacht). "Waarom een Vespa? Ik heb er zelf geen, maar ik vind dat heel mooi.”

Yves Das is videoproducer bij een reclamebureau en laat op Vine zijn creatie Guido, de gekste fratsen uithalen met zijn vespa. Hieronder kan je enkele voorbeelden bekijken:

Voor alle vines van Yves Das te bekijken kan je hier terecht.