Gents project elektrisch rijden succesvol afgerond

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Gents project elektrisch rijden succesvol afgerond

Er waait een elektrische wind door Gent. In samenwerking met Renault en onderzoeksbureau iMinds, voerde een nieuw Gents initiatief Partago een proefproject uit met een elektrische auto. In 2015 wil Partago een dertigtal elektrische wagens aan coöperanten en gebruikers beschikbaar stellen.

Succesvol Testproject in Gent

Vijf bewoners uit Gent hadden zich aangemeld om in oktober elk een week elektrisch te rijden. Gedurende deze week testten zij het rijden met een 100% elektrische Renault Zoe. “Het rijdt fantastisch, ik zou niet meer terug willen,” reageert één van de gebruikers enthousiast. De test bracht ook helderheid over het feit dat een elektrisch voertuig ruimschoots voldoet voor dagelijks gebruik. Met een volgeladen batterij in de Renault Zoé kan je gemiddeld 150 kilometer rijden.

30 wagens in 2015 via Partago

De coöperatie Partago wil in 2015 een dertigtal elektrische wagens aan de coöperanten en gebruikers beschikbaar stellen. Deze wagens zal je gepland of volledig spontaan kunnen gebruiken met een applicatie op je smartphone.

Op 25 november wordt er een event gehouden om geïnteresseerden warm te maken. Je kan daar een testrit doen met 3 verschillende elektrische auto’s, zo kan je zelf ervaren hoe dat nu eigenlijk is, elektrisch rijden.

Voor meer informatie, surf naar www.partago.eu.