Gents softwarebedrijf HeyHey Apps lanceert zijn tweede app voor kinderen HeyHey Pix op iPad en iPhone, en staat daarmee al meteen in de top 10 van betaalde iPhone-apps. Daarmee brengen Stefan, Pieter en Bue de fantasiewereld van kinderen helemaal tot leven en overtreffen ze zelfs hun eigen verbeelding.

HeyHey Pix

Bij de eerste app HeyHey Colors in 2011 konden kinderen van 3 tot 6 zich laten gaan bij het inkleuren van de street art van de Gentse graffitiartiest Bue. Het nieuwe HeyHey Pix gaat een stap verder en laat kinderen toe foto’s te maken en die eindeloos te bewerken met zo’n 240 kleurrijke elementjes. Alle verschillende wezentjes, tekstballonnetjes, oogjes en mondjes in de app komen voort uit de spuitbus van Bue en zijn ergens te vinden in de straten over heel de wereld.

Heyhey Pix by Heyhey Apps from artuur vandekerckhove on Vimeo.

Gezichtsherkenning

Hun kinderwereld en hun hele omgeving wordt dus ge-Bue-iseerd: “Through the eyes of a child you see the world as it should be, we proberen daarbij te helpen. De woonkamer wordt opgevrolijkt met overal bloemetjes, van de kat wordt een schattig cartoonfiguurtje gemaakt en saaie schilderijen herleven met extra oogjes. Of en een bos komt helemaal tot leven zoals in Alice in Wonderland met vogeltjes en kleine monstertjes. Naast tal van tekeningen, bevat de app ook tal van geluidjes en zelfs gezichtsherkenning! Daarmee kunnen de jongsten onder ons de meest grappige snoetjes op familieportretten plakken. Opgelet: kan verslavend werken.

Sharen via Facebook, Instagram & Twitter

De app bestaat zowel voor iPhone en iPad, maar met het grote broertje gaan kinderen ook met bijgeleverde foto’s en prenten aan de slag. Na het bewerken sla je hun creaties op in de iPhone of iPad, stuur je ze door via mail of deel je ze via Facebook, Instagram en Twitter.

Met HeyHey Pix mikt HeyHey Apps op “eerst en vooral de allerkleinsten, maar ook de hele familie”, licht Stefan toe. “Maar wij zijn er zelf ook verzot op! We gokken dat ook de instagram community en fans van de street art van Bue er maar al te graag foto’s bewerken met deze karakters.”

HeyHey Apps en Bue lanceren HeyHey Pix officieel op 28 juni in de pop-up store van Bue, Kuiperskaai 17, 9000 Gent. De pop-up store blijft open tot 30 juni. Uiteraard kan iedereen zich daar al uitleven op de applicatie op groot scherm.

De app is beschikbaar op iOS voor iPhone en iPad. Vanaf 28 juni verkrijgbaar via de App store of via www.heyheyapps.com. Prijs – 0.89 euro.