Het Gentse webbedrijf Rgbscape zet haar succesverhaal verder. Afgelopen maandag mocht het online CRM- en facturatieprogramma Teamleader haar eerste kaarsje uitblazen. Het team achter het programma mag tevreden terugblikken op een geslaagd jaar van werken in de cloud. Dat werd gevierd met een speciale website: blog.teamleader.be/oneyear/

Makkelijk contracten beheren & offertes opstellen

“Teamleader is online software ontwikkeld om op een aangename manier contacten te beheren en offertes op te stellen”, dixit Jeroen De Wit, u misschien nog bekend in de oren klinkend als de eerste winnaar van de Gentse Studentondernemer anno 2010.

“Mensen vragen ons vaak hoe we op het idee zijn gekomen om als jonge mensen zo’n uitgebreid programma te bouwen. In de eerste plaats hebben we een systeem ontwikkeld om onze eigen contacten, offertes en facturen te beheren. Toen later de vraag van een klant kwam om voor hen een soortgelijk programma te bouwen, zijn Willem en ik beginnen nadenken over de mogelijkheden ervan. Op dat moment studeerde ik nog, en tijdens de les begon ik stiekem al een ontwerp te maken.”

Dat is ondertussen twee jaar geleden. Op een bedrijfsevent van de studentvereniging Flyse kwam plots Mathias De Loore op de proppen. Mathias getuigt: “Ik zat samen met Willem in de richting burgerlijk ingenieur computerwetenschappen toen hij samen met Jeroen vroeg of ik mee wilde werken aan hun nieuw concept.” Sindsdien staat hij mee aan grondslag van Teamleader.

Eerste verjaardag van Teamleader

De drie hebben sindsdien een lange weg afgelegd, en op maandag 01 juli vierde Teamleader officieel haar eerste verjaardag. “Eind 2012 hebben we beslist om geen nieuwe websiteopdrachten meer aan te nemen en van Teamleader onze corebusiness te maken”, aldus Jeroen. Het bedrijf achter het programma is ondertussen uitgegroeid tot een ijzersterk team van negen twintigers. Het afgelopen jaar maakten 429 gebruikers actief gebruik van Teamleader voor het beheer van hun contacten, facturen en projecten, een aantal dat exponentieel toeneemt.

Maar waarin schuilt de kracht van het programma nu net? Volgens Jeroen is het “omdat we, ondanks we allemaal nog relatief jong zijn, toch een sterke vertrouwensband met de klant kunnen opbouwen. We deinzen er niet voor terug om ettelijke kilometers af te leggen om face-to-face met de klant te kunnen onderhandelen.”

Meer weten over Teamleader? Neem een kijkje op hun website www.teamleader.be, waar u ook een gratis demo van het programma kunt testen.