Gentse gamestudio haalt 1 miljoen dollar op via Kickstarter

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Gentse gamestudio haalt 1 miljoen dollar op via Kickstarter

De Gentse gamestudio Larian heeft via Kickstarter geld opgehaald om een vervolg te kunnen breien aan het spel Divinity: Original Sin. Het doel was om een half miljoen euro op te halen via het crowdfunding platform Kickstarter. Na amper 12 uur werd het doel bereikt en werd er 600.000 dollar opgehaald. Intussen staat de teller al op 1 miljoen dollar, met nog meer dan 29 dagen te gaan. Straf resultaat! 

600.000 euro in amper 12 uur

De Gentse gamestudio stelde het doel voorop om 500.000 dollar op te halen om een nieuwe versie van Divinity te kunnen maken. In amper 12 uur werd dat doel al bereikt. "Dit overtreft al onze verwachtingen," reageerde founder Swen Vincke in een video. "We zijn echt enorm dankbaar aan iedereen die ons steunt". 

Divinity: Original Sin is een roleplaying game (RPG), die slechts door een kleine kring gamers fanatiek wordt gespeeld en enkel beschikbaar is voor de PC. Daarom is het resultaat van de crowdfunding campagne erg knap. In de tweede telg van de game (Divinity: Original Sin 2) zal er meer aandacht komen voor de verhaallijn en wordt het ook mogelijk om met vier spelers tegelijk te kunnen spelen in co-op of tegen elkaar.

De gamestudio bestaat al 20 jaar en kent haar oorsprong in Gent. Intussen heeft Larian ook een vestiging in de Canadese stad Québec. We zijn benieuwd om te zien waar de Kickstarter campagne zal eindigen!

www.larian.com / kickstarter.com