Eind 2013 stopt Google met het ondersteunen van Microsoft’s Internet Explorer voor Google Analytics. Internet Explorer 8 is de meest populaire Windows browser van het moment.

Tot 16 december tijd om te switchen

Google Analytics users die werken op Windows zullen Internet Explorer 9, 10 of 11 moeten gebruiken. Als je dus gebruik maakt van IE8 dan zal je tot 16 december hebben om te upgraden naar IE9+ of naar een andere browser te switchen.

Focus op Innovatie

Google verklaarde dat het ondersteunen van minder browsers ervoor zorgt dat ze zich meer kunnen focussen op de innovatie van hun product. ‘Hierdoor willen we een superieure belevenis gaan creëren voor iedereen die GA gebruikt. We gaan natuurlijk nog altijd data meten van gebruikers die IE8 gebruiken,’ zegt Google.

Populairste browser

Het is opmerkelijk dat Google de ondersteuning schrapt van IE8 aangezien het de meest populaire browser is van Windows-gebruikers wereldwijd. Dat komt omdat Windows XP gebruikers niet kunnen upgraden naar nieuwe versies van Internet Explorer.

Zo is Internet Explorer 9 alleen beschikbaar voor Windows Vista en Windows 7 gebruikers. Internet Explorer 10 en 11 zijn dan weer beschikbaar voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8.

Windows XP heef een marktaandeel van 35% hierdoor zijn miljoenen Windows XP-gebruikers nog steeds actief op Internet Explorer 8. Microsoft zou liever hebben dat meerdere mensen switchen van XP naar latere versies van het Windows maar dat lijkt dus trager dan gewenst te gaan.

Op 14 april 2009 trok Microsoft al de stekker uit XP, maar blijft het nog ondersteuning bieden tot 8 april 2014. Tot dan zullen Internet Explorer 8-gebruikers nog talrijk zijn.