Google lanceert eerste versie van onverwoestbare smartphone in 2015

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren

foto: The Verge

Gisteren lanceerde Google de tweede developer conference voor een van haar meest geanticipeerde producten ooit: Ara. Project Ara wordt Google's onverwoestbare smartphone, die je naar hartelust zal kunnen uitbreiden aan de hand van modules. Tijdens de conferentie kwam Google met enkele gloednieuwe features op de proppen. Bovendien kondigde het aan dat Ara dit jaar als pilootproject gelanceerd wordt in Puerto Rico.

Pilootproject nog dit jaar

Uit de developers conferentie liet topman Paul Eremenko zien dat Google nog een derde prototype van de Ara wil lanceren voor het pilootproject in Puerto Rico van start gaat. Voor de wereldwijde launch van Ara is het nog even wachten. Wanneer dat precies zal zijn vertelde Eremenko niet. 

Foto: Engadget

Google wil met de pilot uitvissen welke finishing touches er nog nodig zijn om de Ara-smartphone te lanceren voor het grote publiek. Daarnaast wil Google ook bekijken wat de prijs van het toestel moet worden. Bovendien zou de Ara een kwart meer energie verbruiken dan een standaard Android-toestel. 

Online Winkel

Uit de conferentie kwam ook naar voor dat Ara-enthousiastelingen de smartphone enkel zullen kunnen aankopen via een online winkel. De webshop zal drie componenten aanbieden. Het endoskeleton, modules en covers.

foto: The Verge

Ara eigenaars zullen er de nieuwste modules kunnen ontdekken en aankopen en verzamelen in zogenaamde 'stashes'. Uit de tweede developer conference blijkt dat de opties voor modules eindeloos worden en er tal van mogelijkheden zullen zijn. 

Personaliseren

Daarnaast zal je jouw telefoon kunnen verpersoonlijken via de Ara Configurator App. Daarmee zal je de look van je telefoon drastisch kunnen veranderen. Zo zal je de kleur van de modules zelf kunnen kiezen en zal je ook in staat zijn om afbeeldingen toe te voegen op de modules. 

foto: The Verge

Je kan ook aan Google vragen om jouw telefoon zelf te verpersoonlijken door de optie 'simple phone maker' te kiezen, een soort van wizard die jou enkele vragen stelt en aan de hand daarvan jouw ideale telefoon samenstelt.

Om de nieuwe eigenschappen van Ara in de verf te zetten lanceerde Google een nieuwe promotievideo (zie filmpje bovenaan in het artikel).

Meer info: www.projectara.com