Google Glass concurrent voor atleten kent groot succes

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen e-Lifestyle
Google Glass concurrent voor atleten kent groot succes

Recon Jet, de Google Glass voor atleten en professionals kent een gigantisch succes. Zo gingen er al 50.000 exemplaren van de Recon Jet over de toonbank. Bovendien kreeg het bedrijf net een investering door Intel Capital.

Wat is Recon?

Recon lijkt sterk op Google Glass maar spitst zich toe op athleten en professionals. Zo verkocht het bedrijf al 50.000 exemplaren van Recon Jet voor skiërs. Vele malen meer dan er units van Google Glass vandaag beschikbaar zijn. Zo zijn er slechts enkele duizenden hiervan gemaakt en werden ze tot hier toe getest door een select publiek.

De Recon Jet weegt 28 gram en heeft een dual core processor van 1 GHZ, Wi-FI, ANT+ (zodat het kan communiceren met externe apparaten zoals fietscomputers), Bluetooth, GPS, HD camera en een HD display. Bovendien zitten er ook een helemaal sensoren in de bril zoals een accelerometer, gyroscoop, altimeter, magnetometer & een thermometer.

Voor atleten en professionals

Recon wil haar HUD-display verkopen aan atleten en professionals zoals dokters. Kortom aan mensen die informatie nodig hebben zonder hun handen te gebruiken. Bovendien zou de Recon Jet werken in de regen en in de sneeuw. Dat laatste is een gevoelig punt bij Google Glass, die erg gevoelig zouden zijn.

Goedkoper dan Glass

Bovendien is de Recon een stuk goedkoper ($599) tegenover Google Glass ($1500). Recon heeft trouwens net aangekondigd dat ze nog eens $100 van de prijs afdoen omdat ze iets te vieren hebben door de recente investering van investeringsmaatschappij Intel Capital.

Apple steunt Recon

Bovendien lijkt ook Apple interesse te vertonen in Recon. Dat was te lezen in het persbericht van het bedrijf. “We werken al 5 jaar aan een heads-up display voor consumenten. We hebben al meer dan 50.000 units verkocht in de wereld, en hebben nu ook een succesvolle campagne in Apple winkels lopen.”

Apple heeft in het verleden al aangegeven dat het Google Glass “interessant” vindt en zou werken aan draagbare apparaten zoals de iWatch. Het lijkt erop het ondersteunen van Recon de strijd in wearable computers oplaait.

Nieuwe versie begin volgend jaar

Recon zegt dat het een nieuwe versie van haar bestaande Recon Jet gaat uibrengen in het begin van 2014. De Vice-president en general manager van investeringsmaatschappij Intel Capital gelooft er in ieder geval in. “Wearable computing is een fenomeen dat snel aan aanhang wint. Het is een nieuwe manier om om te gaan met informatie. Bij Recon zien we dat ze de technologie en de strategie in huis hebben om brokken te maken in de wearable computing sector,” zegt Bell nog.

Wat denk jij van de Recon Jet? Zou jij het willen?