Volgens Google Glass-fanaticus Robert Scoble (foto hierboven), die als een van de eerste met een Google Glass rondloopt, is de bril van Google ten dode opgeschreven. Scoble voorspelt dat in 2014 bitter weinig toestellen over de toonbank zullen gaan. ‚De prijs ligt gewoonweg te hoog,’ zegt Scoble.

Te duur

„Ik hoor dat de prijs van een Google Glass boven de 500 dollar zal liggen in 2014. Dat betekent dat Google Glass ten dode is opgeschreven. Als Google het toestel zou kunnen verkopen voor minder dan 300 dollar, dan zou er pas een markt voor zijn,” zegt Scoble in een post op The Next Web. „Waarschijnlijk zal Google het toestel pas rond 2016 kunnen verkopen aan een aanvaardbare prijs”.

Barrières

Bovendien denkt Scoble dat er nog andere barrières zijn die Google Glass moet overwinnen om écht te kunnen doorbreken. Zo zijn er momenteel te weinig apps beschikbaar en zijn er nog privacy-problemen waar Google eerst een antwoord op zal moeten vinden. Google heeft volgens Scoble nog heel wat te doen, eer het van Glass een commercieel succes wil maken.

Denk jij dat Google Glass een succes zal worden?