De consumentenversie van Google Glass komt later dan verwacht op de markt. Dat heeft CEO Eric Schmidt van Google verklapt aan de BBC in een interview. De bril van Google augmented reality-bril had oorspronkelijk eind 2013 moeten beschikbaar zijn voor consumenten, maar de introductie is volgens Schmidt op dit moment "pas binnen een jaar.”

Prototype

Het prototype is momenteel wel in omloop. Maar het is niet makkelijk te verkrijgen. Volgens Schmidt zullen enkele duizenden ontwikkelaars in de komende maanden een exemplaar in ontvangst nemen.

Privacydiscussie

In het interview met de BBC praat Eric Schmidt ook over de mogelijk privacy issues rond de bril. Schmidt benadrukt dat Google de plicht heeft om informatie die door de bril wordt opgenomen veilig te bewaren, maar dat ook de gebruikers een belangrijke rol zullen spelen in het volgen van privacy regels.

Zo verwacht hij dat gebruikers verantwoordelijk gedrag zullen vertonen wanneer ze de bril gebruiken en video opnemen, zoals dat momenteel al geldt voor de camera’s van smartphones.

Vind jij dat Google Glass in een inbreuk is op onze privacy? Laat het ons weten!