Google indexeert slechts 0,03 procent van het internet

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Google indexeert slechts 0,03 procent van het internet

"Google indexeert slechts 16 procent van het gewone internet," zegt auteur en FBI-adviseur Marc Goodman. "Over het volledige internet (surface + deep web) indexeert Google slechts 0,03 procent van het internet. Het deep web is intussen 500 keer groter dan het publieke internet." 

Google indexeert slechts 0,03 procent van het internet

Waarschijnlijk heb je nog nooit geprobeerd om drugs of wapens online te kopen. Zelfs als je dat zou proberen, is de kans klein dat je iets zou vinden. "Dat wil niet zeggen dat wapens en drugs niet te koop staan op het internet," zegt Marc Goodman, een expert die werkt voor Interpol en de FBI in een video interview van Singularity University: 

Als je een zoekterm in Google invoert, ga je ervan uit dat Google het volledige internet afspeurt. Niets is minder waar. Zo indexeert Google slechts 16 procent van het publieke internet (het zogenaamde surface web). Een groot deel van het internet wordt het Deep Web genoemd en zit verstopt achter paywalls of is niet toegankelijk voor zoekmachines zoals Google.

"Als je het publieke en private internet samentelt, dan indexeert Google slechts 0,03 procent van het volledige internet," vertelt Goodman. "Het deep web is intussen zelfs 500 keer groter dan het publieke internet."

Adwords voor criminelen

"Dezelfde tools en technieken die in het publieke internet gebruikt worden, worden ook gebruikt in het zogenaamde Dark Web." Zo gaan drugsdealers met elkaar in concurrentie door het vertonen van advertenties op het dark web, net zoals dat met Google Adwords gebeurt op het "normale internet". 

Meer weten over Marc Goodman en het deep web? Dan moet je zeker deze TED-talk bekijken: 

bron: singularityhub.com