Google introduceert eerste prototype zelfrijdende auto

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Google introduceert eerste prototype zelfrijdende auto

Google heeft haar eerste prototype van haar zelf-rijdende auto voorgesteld. De reacties van mensen die het wagentje voor de eerste keer konden testen gaan van cute, incredible invention tot I love this. Voor Google is dit toestel eerste stap naar een eigen Google-wagen. Verwacht wordt dat Google pas binnen enkele jaren klaar is om een finale versie voor te stellen aan de consument.

Kruising tussen Smart & Aixam

Op het eerste zicht doet Google’s wagen een beetje denken aan een kruising tot een Smart en een Aixam. Wat we van het design vinden laten we in het midden, maar Google heeft naar eigen zeggen vooral gelet op veiligheid.

Momenteel is de snelheid van de wagen begrenst op 40 km/u. Hieronder kan je alvast de eerste reacties zien van een paar mensen die al een testritje konden maken:

Geen stuur, gaspedaal of rem

De auto heeft geen stuur, gaspedaal of rem. „Because you don’t need them,” zegt Google. „Onze software & sensoren doen al het werk. Met deze wagen hoef je slechts je bestemming in te geven en op een knop te drukken. Wij doen de rest”.

Momenteel werkt Google aan een 100-tal testwagens. Er komt ook een versie op de markt die wel over een stuur, rem & gaspedaal beschikt, dat voor mensen die graag de controle willen behouden. Daarna zal Google een piloot-project lanceren in Californië. Het blijft dus nog even afwachten tot wanneer Google klaar is om deze technologie te lanceren voor de hele wereld.

Verwacht wordt dat het zeker nog enkele jaren zal duren eer Google met een finale versie naar buiten komt.