Google introduceert Export Business Map

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Google introduceert Export Business Map

Om KMO’s te helpen online sneller hun weg te vinden, stelt Google vandaag het rapport Export Business Map online ter beschikking. Daarin vinden bedrijfsleiders voortaan een schat aan praktische marketinginformatie over de twaalf exportmarkten die de meeste kansen bieden voor Belgische bedrijven.

Wat is de Export Business Map?

Naast demografische informatie over internetgebruikers, bevat de Export Business Map ook gegevens over internetpenetratie, online zoek- en aankoopgedrag, evenals informatie over het gebruik van mobiele en sociale media. Zo zijn Belgische ondernemers in staat te bepalen welke landen de meeste potentie hebben om hun bedrijfssucces in het buitenland verder te zetten.


Extract uit Google Export Business Map: Frankrijk


Extract uit Google Export Business Map: China

Exportkansen vergroten

“Wij zien elke dag dat het internet unieke kansen creëert voor bedrijven om nieuwe klanten te vinden, ook in het buitenland. Uit onderzoek blijkt dan ook dat bedrijven die het internet omarmen twee keer zo snel groeien, onder meer door het creëren van exportkansen biedt het internet mogelijkheden die er daarvoor niet waren. Onze Export Business Map geeft een marktinzicht dat u kan helpen bij het ontdekken van uw exportkansen”, zegt Thierry Geerts, directeur van Google België.

De Export Business Map is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Brussels Invest & Export en gratis te downloaden via google.be/ads/global, waar verschillende tools voor internationaal ondernemen zijn verzameld, waaronder de Global Market Finder.