Google laat je nu geld versturen via GMail

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren

Google heeft terug een nieuw snufje toegevoegd aan Gmail. Vanaf nu kan je geld versturen via een mailtje. Net zoals je een foto zou bijvoegen als bijlage, kan je nu ook geld toevoegen. Het werkt ook als je geen Gmail-adres hebt. Momenteel kunnen enkel mensen uit het Verenigd Koninkrijk dit testen. 

Net zoals een attachement

Om geld te versturen dien je gewoon op de bijlage-knop te duwen en het valuta-symbooltje te selecteren. Daarna vul je gewoon de som in en op 'send' klikken om het geld te versturen. Je kan ook iemand anders een verzoek sturen om geld te betalen via mail. Met één druk op de knop kan deze persoon tot betaling overgaan. 

Voorlopig enkel in de UK 

Als je van de eigenschap gebruik wil maken moet je wel een Google Wallet account hebben en deze linken met de krediet- of bankkaart. Eens je dat gedaan hebt, kan je geld makkelijk ontvangen en verzenden. 

Google rolt de nieuwe feature uit over de volgende weken naar iedereen in het Verenigd Koninkrijk die ouder is dan 18. Wanneer het naar ons land zou komen, is nog niet bekend. Het ziet er veelbelovend uit! Zal jij het gebruiken? 

via: googlecommerce.blogspot.co.uk