Google lanceert 3 geniale features om voetbalfanaten te plezieren tijdens het EK

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Google lanceert 3 geniale features om voetbalfanaten te plezieren tijdens het EK

Zoekgigant Google staat erom gekend om op bepaalde gebeurtenissen iets ludiek te doen. Aangezien het Europees Kampioenschap Voetbal straks begint, heeft de zoekmachine opnieuw enkele grappige hints in haar producten verwerkt. Benieuwd wat Google precies doet? Een overzocht:

1. Google Search krijgt een EK make-over

Google Search ziet er opeens anders uit. De zoekmachine is voorzien van twee animaties. Hier de twee animaties op een rijtje:

 

2. Google herdoopt Autoroute Du Soleil tot Autoroute de la Frite

De bekende Autoroute du Soleil, die Frankrijk in zuidelijke richting doorkruist, maakt volgende week maandag plaats voor de Autoroute de la Frite. De Rode Duivels nemen het dan in het Stade des Lumières te Lyon op tegen de Squadra Azurra, het Italiaanse nationale elftal.

Opdat onze duizenden supporters zich thuis zouden voelen in Frankrijk, vinden ze op deze Google My Maps een routebeschrijving met alle frietkoten die de zwart-geel-rode fans onderweg passeren. 

3. Instant voetbalinfo via Google

Heimwee naar de Teletekst-pagina’s die de laatste voetbalnieuwtjes toonden? Google biedt een perfect alternatief door uitgebreide antwoorden te geven bij bepaalde zoekopdrachten. Wie bijvoorbeeld zoekt op Rode Duivels krijgt meteen het speelschema te zien.

Hetzelfde geldt voor de andere ploegen: wil je meer te weten komen over andere deelnemende landen of tegenstanders van de Rode Duivels zoek dan simpelweg op nationale ploeg Italië of voetbalploeg Zweden.

Nog een grappige noot: Google merkt op dat Belgen massaal zoeken naar de betekenis van buitenspel. Hieronder kan je zien hoe plots het zoekvolume naar 'buitenspel' gigantisch toeneemt nét voor het EK. 

Ter herinnering: Op het moment dat een voorwaartse pass van een teamgenoot vertrekt en de aanvaller achter de laatste verdediger van het andere team staat, is er sprake van buitenspel. De regel geldt enkel op de speelhelft van de tegenstander. Dankzij deze buitenspelregel kan een aanvaller niet zomaar aan het doel van de tegenstrever staan wachten om te scoren.

Veel EK-plezier!