Dezelfde Google Street View-technologie die is gebruikt om straten over de hele wereld vast te leggen is nu ook beschikbaar voor bedrijven in België. Zo is Baldwin het eerste bedrijf in België die deze dienst aanbiedt.

Google Streetview voor bedrijven?

De beelden die worden genomen in jouw bedrijf worden gekoppeld aan Google Streetview. Hierdoor wordt een virtuele tour door het bedrijf gecreëerd. Daarnaast worden er ook sfeerfoto's genomen die op de Google+ bedrijfspagina geplaatst worden.

Voordelen om hier aan deel te nemen?

Via Google Bedrijfsfoto's kunnen bedrijven zichzelf meer profileren. Een voorbeeld: klanten van een restaurant kunnen op deze manier een goed beeld krijgen van waar ze naartoe gaan & wat de sfeer van het restaurant is alvorens ze de beslissing maken om een reservering te plaatsen. Op die manier kunnen bedrijven hun online branding verbeteren.

Bovendien is het bedrijf niet langer open van 9 to 5, het is permanent beschikbaar op het internet. Zo kan je vanuit de Google zoekresultaten, Google Maps en Google+ het bedrijf een virtueel bezoekje brengen. Bovendien kan je de virtuele rondleiding ook op je eigen website & Facebook profiel plaatsen.

Hoe begin je eraan?

Google voert het project niet zelf uit, er wordt gewerkt met gecertificeerde fotografen die in naam van Google de fotoshoot verzorgen en alles achteraf aan elkaar stitchen. Deze fotografen zijn door Google opgeleid om alles goed uit te voeren. In België is het bedrijf Baldwin momenteel de eerste die dit aanbiedt.