Google heeft met haar Google Play Store de AppStore van Apple voorbijgestoken. Zo zijn er voor het eerst meer apps gedownload via Google Play dan via de App Store. Dat zegt App Annie, een gespecialiseerd statistiekenbureau.  

Eerder dan verwacht

Dat de Google Play Store-downloads de AppStore gingen voorbij steken leek onoverkomelijk aangezien het veel groter gamma aan Android-toestellen. Toch is de inhaalbeweging veel sneller dan verwacht gelopen, zegt het magazine Forbes. 

Vorig kwartaal bleef Google nog onder de Apple AppStore downloads. Maar dit kwartaal heeft de inhaalbeweging zich voltrokken en zijn Android-apps het meest gedownload. Zo zou Android 10% meer downloads gehaald in het voorbije kwartaal dan iOS. 

Reden Plotse Stijging

De reden van de plotse stijging van downloads zou te zoeken moeten zijn in groeilanden zoals Indie, Brazilië & Rusland. Hier zijn recent tal van goedkope smartphones gelanceerd die draaien op het Android platform. Om dit te counteren zou Apple binnenkort ook met een goedkopere iPhone komen aanzetten

Inkomsten Apple nog steeds hoger

Desondanks het grote aantal downloads zijn de inkomsten nog altijd het hoogst bij Apple. Zo zouden deze zo'n 2,3 keer groter blijven dan de inkomsten in de Google Play Store. Toch worden de verschillen hier ook kleiner, vooral betalende games zijn succesvol op de Google Play Store.