Google’s Eric Schmidt voorspelt dé technologie-trends van 2014

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Google’s Eric Schmidt voorspelt dé technologie-trends van 2014

Google topman Eric Schmidt vertelt in een video-interview met Bloomberg TV zijn visie op dé technologie-trends van 2014. ‚Mobile, Mobile and more Mobile,’ klinkt het.

‚Mobiel heeft gewonnen’

‚Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Hierdoor zijn een gigantisch aantal mensen verbonden met het web. Mobiel heeft gewonnen. Smartphones & tablets verkopen nu beter dan PC’s,’ vertelt Schmidt. Schmidt verwacht dat in 2014 deze trend zal blijven doorzetten en de PC steeds meer terrein prijs moeten geven. 

‚In 2014 wordt technologie slimmer’

De grootste ommekeer in 2014 zal volgens Schmidt het feit zijn dat technologie veel slimmer zal worden dankzij big data en verbeterde artificiële intelligentie. 'De technologie achter artificiële intelligentie zal een boost kennen in 2014 en hierdoor zullen mensen sneller de juiste informatie kunnen vinden, maar ook bedrijven zullen hun consumenten beter kunnen begrijpen,' zegt Schmidt.

Ook verwacht de Google-topman dat op het genetische vlak enorme vooruitgang gemaak zal worden in 2014. 'Persoonlijke genetische data zal in 2014 een opkomst kennen en in de toekomst kanker sneller kunnen opsporen en genezen,' zegt Schmidt. 

Welke grote doorbraken verwacht jij in 2014?