Google’s modulaire smartphone Ara komt eraan

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Google’s modulaire smartphone Ara komt eraan

Google is van plan om een unieke smartphone op de markt te brengen: de Ara. Een toestel die je volledig zelf kan aanpassen aan jouw preferenties, waarvan je op elk moment de onderdelen zelf kan upgraden. In een video van bedenker Dave Hakkens krijg je een blik achter de schermen van het Ara-project:

Project Ara

De Nederlander Dave Hakkens bedacht enkele jaren geleden ‚Phonebloks’. Een modulaire smartphone die de gebruiker zelf kan upgraden. Phonebloks werd overgenomen door Motorola, toen nog eigendom van Google. Google verkocht onlangs Motorola aan Lenovo maar behield wel de controle over de ‚Advanced Technology & Projects Group’ van Motorola, waar Ara deel van uitmaakt.

Hakkens werkt nu nog steeds mee aan Project Ara. Zo zag zijn aanvankelijk concept eruit:

Google heeft intussen haar brede schouders onder Phonebloks gezet en is van plan om de modulaire smartphone te realiseren. Eerder gingen er ook al geruchten de ronde dat de basisprijs van de telefoon rond de 50 dollar gaan liggen. Google wil dat Ara-eigenaars hun telefoon qua design en features volledig zelf kunnen samenstellen.

Achter de schermen

In een nieuw opgedoken video stelt Dave Hakkens het team achter Project Ara voor en krijg je ook een eerste zicht op het finale product. Hieronder kan je het bekijken:

Drie verschillende modellen

Bovendien komen in het filmpje ook enkele ingenieurs aan bod die druk in de weer zijn om Ara verder af te werken. Designer Daniel Makoski onthult in de video dat de Ara er zal komen in drie verschillende groottes. Mini, Medium & Large.

Het filmpje is ongetwijfeld bedoeld om de hype rond Ara nog wat verder op te kloppen & de aandacht te vestigen op de allereerste Ara Developers Conference. Deze conferentie gaat door op 15 & 16 april Mountain View in Californië.