Iets vragen aan Google? Doe het vanaf nu met emoji

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Iets vragen aan Google? Doe het vanaf nu met emoji

Emoji, de kleine afbeeldingen, zijn razend populair bij Gen Y en Gen Z. Geen wonder dat ze alsmaar meer in ons dagelijks taalgebruik voorkomen. Ook Google speelt daar nu handig op in. 

Vanaf nu begrijpt het Twitteraccount van Google diverse emoji. Hoe je die dan kan gebruiken? Tweet een emoji naar @Google, en de zoekmachine voorziet je van lokale zoekresultaten. Stuur je bijvoorbeeld een tweet met 🍔, dan toont Google je waar er burgers kan eten bij jou in de buurt. 

 

 

Al meer dan 200 emoji geprogrammeerd

Google claimt ondertussen meer dan 200 emoji te begrijpen, gaande van eten tot activiteiten. De stunt lijkt er vooral te zijn om 'Local Search' te promoten, maar tegelijk is Google een van de eersten die op deze manier experimenteert met emoji. Blijft dit enkel een leuke gimmick of kunnen we binnenkort méér doen met de emoji? In het taalgebruik van tieners en jongvolwassenen zitten ze alvast ingebakken. Je afvragen hoe je daarmee moet omgaan, is zeker geen slechte zet dus. 

 

 

Google zou natuurlijk Google niet zijn mochten er geen easter eggs te vinden zijn. Zo levert het tweetten van de perzikemoji alvast een grappig antwoord op. 🍑 don't think you're ready for this jelly.