Google stapt in TV-streaming markt met Chromecast

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Google stapt in TV-streaming markt met Chromecast

Naast de nieuwe Nexus 7-tablet en Android 4.3 heeft Google gisteren Chromecast onthuld, een dongle van amper $35 dollar die je in jouw TV kan pluggen. Met Chromecast kan je content vanaf je tablet, smartphone of laptop naar jouw tv streamen. Maar er is meer...

Chromecast is niet veel groter dan een USB-stick en dient aangesloten te worden met een HDMI-poort. De dongle draait op Chrome OS en maakt verbinding via WiFi met jouw thuisnetwerk.

Geen streaming?

Je kan media vanop jouw tablet, smartphone of laptop bekijken op jouw TV door het te ‘streamen’ naar Chromecast.

Op het eerste zicht doet dit denken aan de Airplay technologie van Apple. Maar het grote verschil met Airplay is dat Chromecast in theorie géén media streamt. Zo maakt Chromecast onafhankelijk van jouw tablet, smartphone of laptop verbinding met het internet.

Stel dat je een YouTube filmpje via jouw smartphone wil ‘streamen’ naar jouw TV dan gaat Chromecast zelf verbinding maken met het internet om het filmpje te tonen. 

Werkt enkel met bepaalde apps

Net doordat er niets gestreamd wordt gaat Chromecast enkel bepaalde apps ondersteunen. Zo kan je met Chromecast alleen YouTube, Google Play Movies, Pandora & Netflix gaan bekijken. Google werkt momenteel aan een technologie waardoor meer internet content via Chromecast te bekijken zal zijn.

Zowel Android als iOS-toestellen zullen gebruik kunnen maken van Chromecast.

Nu al verkrijgbaar

Chromecast is nu al beschikbaar in Amerika en zal $35 gaan kosten. Google wil Chromecast naar eigen zeggen ‘zo snel mogelijk ook lanceren in andere landen’.

Alle informatie over Chromecast, de Nexus 7 en Android 4.3 kan hier vinden.  

 

Google