Google toont straks de toekomst van wearables aan het grote publiek:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Google toont straks de toekomst van wearables aan het grote publiek:

Google's jaarlijkse hoogmis in San Francisco, Google I/O, is in volle gang. De zoekgigant stelde tot hier toe Android M, Google Photo's en Android Pay voor. Niets wereldschokkends, maar volgens insiders komen de meest impressionante aankondigingen vandaag. Google's Advanced Research Team gaat straks Project Jacquard & Soli voorstellen aan het grote publiek. Wat deze precies zijn lees je hieronder: 

Project Jacquard 

Google's Advanced Projects and Technology team (ATAP) werkt al een tijdje achter de schermen aan Project Jacquard: een technologie die consumenten in de nabije toekomst zal helpen om devices aan te sturen via kledij.

The Verge kon al even experimenteren met de technologie: 

De technologie in het filmpje is nog geen afgewerkt product maar is een proof of concept. Google zou vandaag enkele "ongeloofelijke applicaties tonen van deze technologie, die je van je sokken zullen blazen," verklapte een enthousiaste ATAP-ingenieur.

Volgens The Verge is de technologie niet even betrouwbaar als het touchscreen van een smartphone, maar kan je dit wel gebruiken om basis-handelingen uit te voeren. Zo kan je de technologie goed gebruiken om via een swipe-beweging een ander muzieknummer te laten spelen of kan je het volume van muziek op afstand bedienen. 

Project Soli

Project Soli ziet lijkt een beetje op Leap Motion - een technologie waarmee je computers kan aansturen op basis van bewegingen. Volgens ingenieurs is Google's Project Soli echter een pak accurater.

Volgens een van de ingenieurs zou Soli beschikken over "sub millimeter accuracy". Met deze technologie zou het bijvoorbeeld mogelijk worden om je smartwatch te bedienen zonder je het scherm hoeft aan te raken. 

Google wil met de aankondigingen vandaag een beeld schetsen op de mogelijkheden van de toekomst. Verwacht wordt dat Google vandaag enkele toepassingen zal voorstellen van hoe deze technologiën ons leven kunnen veranderen in de nabije toekomst. 

bron: The Verge