Worden we ooit ouder dan 500 jaar? Google denkt van wel:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie e-Lifestyle
Worden we ooit ouder dan 500 jaar? Google denkt van wel:

Bill Maris, de topman van Google’s investeringsfonds Google Ventures, gelooft dat de mens ooit ouder dan 500 jaar zal worden. “Als je me vandaag vraagt of we ooit 500 jaar gaan kunnen worden, dan is mijn antwoord volmonding ja,” vertelde Maris aan Bloomberg.

2015 wordt het jaar van Health

Maris beschikt over een kapitaal van 425 miljoen dollar om te investeren in start-ups in 2015. De Google Ventures-topman wil de hoofdmoot van het geld investeren in innovatieve health-start-ups. “We hebben tegenwoordig de wetenschappelijke middellen om alles te bereiken wat we maar willen,” vertelde Maris aan Bloomberg. “Ik hoop gewoon dat ik het nog zal meemaken dat we de dood zullen kunnen uitstellen”.

“Twintig jaar geleden kon kanker enkel genezen worden door krachtige chemotherapie. Tegenwoordig kunnen we stamcellen aanpassen zodat we kanker op cellulair vlak kunnen tegengaan. Binnen 20 jaar zullen we chemo-kuren als primitief beschouwen.”

Het doel? De dood uitstellen

Bill Maris is naast het hoofd van Google Ventures ook het brein achter Calico, een start-up die bezig is om de leeftijd van mensen aanzienlijk op te drijven. Aangezien ziektes vaak hand in hand gaan met ouderdom probeert Calico het verouderingsproces te vertragen via genetisch onderzoek. Op die manier probeert Calico om een menselijk leven een pak langer te maken. Calico kreeg al investeringen toegestopt van Google CEO Larry Page en co-founder Sergey Brin. 

Naast Calico zijn vele honderden andere start-ups op zoek naar manieren om mensen langer te laten leven. De meest bekende zijn 23 and Me, Flatiron en het Avatar project dat ook gesteund wordt door visionair Ray Kurzweil. Meer weten over Bill Maris en Calico? Onlangs verscheen een uitgebreid interview met hem op Fortune.

Meer info: calicolabs.com