Google lanceert het keurmerk, het kwaliteitslabel, Google Trusted Stores! Webshops die voldoen aan de voorwaarden zullen een badge kunnen plaatsen op hun shop, maar Google gaat verder en neemt die badge ook op in de zoekresultaten via Google en Google Shopping.

Voorlopig wordt dit enkel gelanceerd in Amerika en is er ook nog niets bekend rond wanneer dit ook in België en/of Nederland zal worden gebruikt.

Free Purchase Protection

Een opvallend detail: wie koopt bij een Google Trusted Store zal nu tot 60 dagen na het plaatsen van de order kunnen rekenen op bijstand van Google zelf. Ze staan hierbij - in eigen woorden - voor 1.000 dollar garant. Meer info over Free Purchase Protection. Dit is zowel voor klant als verkoper een positieve verschuiving in Ecommerce.

Voordelen en Voorwaarden

Om als webshop deze erkenning te verkrijgen, moet je vooral letten op stiptheid in verzending, correcte behandeling van gegevens en service naar de klanten toe. Wie hierop goed scoort, krijgt van Google de Google Trusted Store badge.

Naar eigen zeggen - en op basis van een pilot project - levert dit niet enkel voordelen op voor de koper, maar ook voor de webshop zelf. Hier in dit rapport kan je lezen hoe het de omzet en de conversie van de bedrijven, betrokken in het test-project, aanzienlijk verhoogde. Google: "Het programma geneerde positieve feedback van shoppers en extra verkopen voor merchants."

Tenslotte maakt Google ook bekend dat het zowel voor shoppers als voor shop owners gratis zal blijven om hier beroep op te doen. Aangezien Google zal stoppen met het gratis opnemen van webshops in de producten zoekmachine en eventueel zal overstappen op het enkel toelaten van adverterende shops, is dit wel goed nieuws. Vooral omdat de badges zullen te zien zijn in Google zoekresultaten, Google Shopping en ondertussen al in Google Adwords.

bron: Twinkle

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi