Google wil samen met Audi de auto veroveren

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie e-Lifestyle
Google wil samen met Audi de auto veroveren

Volgens The Wall Street Journal gaat Google samenwerken met Audi om een in-car entertainment en informatiesysteem te ontwikkelen. Het systeem zou gebaseerd zijn op Android en zou volgende week aangekondigd worden tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

In-car entertainment

Google lijkt haar zinnen te hebben gezet op het maken van een buitengewoon in-car entertainment & informatiesysteem voor auto’s. Verwacht wordt dat Google & Audi hun samenwerking zullen aankondigen tijdens de Consumer Electronics Show. Deze conferentie gaat volgende week door in Las Vegas.

Nvidia

Audi & Google zouden ook samenwerken met grafische kaarten-fabrikant Nvidia. Met het systeem zouden bestuurders en passagiers makkelijk toegang krijgen tot muziek, navigatie, apps & diensten van Google, vergelijkbaar met Android-smartphones.

Concurrentie met Apple

Google komt met deze aankondiging nadat Apple ook al eerder ‚iOS in the car’ voorstelde tijdens haar de presentatie van iOS7. Apple zou hiervoor samenwerken met Daimler, General Motors, BMW & Honda.

‚De auto wordt het ultieme mobiele apparaat,’ zegt Thilo Kowlowski van onderzoeksfirma Gartner aan de Wall Street Journal. ‚Apple & Google hebben dit door en doen er alles aan om hun technologie in voertuigen te krijgen.’

In de loop van 2014 zullen we hier ongetwijfeld meer over te horen krijgen. Moet er meer technologie komen in wagens? Wat denk jij?