Google wil tweakable Ara-telefoon verkopen voor 50 dollar

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Google wil tweakable Ara-telefoon verkopen voor 50 dollar

Ken je Ara nog? Een smartphone die je volledig naar eigen smaak kan aanpassen en die gebaseerd is op research van Phonebloks & Motorola? Google maakte in een interview met Time Magazine bekend dat ze het de basisversie van de Ara wil verkopen voor 50 dollar.

Ara?

Het was de Nederlander Dave Hakkens die Phonebloks bedacht en dus voor het eerst op de proppen kwam met de modulaire smartphone. Phonebloks werd op zijn beurt overgenomen door Motorola, toen nog eigendom van Google. Google verkocht onlangs Motorola aan Lenovo maar behield wel de controle over de ‚Advanced Technology & Projects Group’ van Motorola, waar Ara deel van uitmaakt.

Hieronder kan je het concept van Phonebloks (Ara) bekijken:

Wat kan je ermee? 

Ara wordt een modulaire smartphone, dat wil zeggen dat wanneer een onderdeel van de telefoon niet meer werkt, de gebruiker het simpelweg kan vervangen.

Maar het kan ook anders, stel dat je vindt dat jouw smartphone niet snel genoeg is, dan kan je simpelweg een nieuwe snellere processor plaatsen, waardoor alles een stuk sneller gaat. Maar daar stopt het niet. Je kan werkelijk alles vervangen en aanpassen naar eigen smaak. 

Volgens Time zal Google een basismodel aanbieden voor 50 dollar die beschikt over een scherm, frame en WiFi ontvanger. Vanaf dan zullen gebruikers te smartphone zelf kunnen uitbreiden met modules, op de manier die ze zelf willen.

Pop-up Stores

Paul Eremenko, die aan het hoofd staat van het Ara-project, vertelde aan Time dat Ara-eigenaars hun telefoon zullen kunnen upgraden met behulp van een soort van pop-up store die Google zal voorzien over de hele wereld. Daar zullen Ara-gebruikers kunnen samenkomen en modules aankopen om hun toestellen te upgraden. 

Eremenko benadrukte wel dat het nog even afwachten is of er genoeg vraag zou zijn voor een dergelijk toestel. Google lijkt echter wel van plan om er zwaar op in te zetten. Zo organiseert het deze lente al een eerste Ara developers conference. 

Wat denk jij van een dergelijk toestel? Zou je het kopen? Laat het ons weten in onderstaande poll!