Google wist elk uur 100.000 URL's in de strijd tegen piraterij:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Google wist elk uur 100.000 URL's in de strijd tegen piraterij:

Al enkele jaren lijkt het vechten tegen de bierkaai als het op piraterij aankomt. Toch blijven de rechthebbenden niet bij de pakken neerzitten. Zo heeft het aantal aanvragen om illegale piraterijlinks van Google te verwijderen een record bereikt. Meer dan 100.000 URL’s per uur worden gerapporteerd, het dubbele van vorig jaar.

2 miljoen aanvragen per dag

De laatste jaren dwepen auteursrechthebbenden met DMCA-wet, die Google dwingt om piraterijlinks in hun zoekresultaten te verwijderen. Waar het in 2008 nog maar een paar aanvragen per jaar betrof, krijgt Google er nu ruim twee miljoen per dag te slikken. Een verdubbeling van vorig jaar en zelfs vier keer zoveel als het jaar dáárvoor. Desondanks de vele aanvragen slaagt Google er in de meeste rapporteringen in minder dan 6 uur te behandelen.

100.000 aanvragen per uur

Omgerekend zijn dat dus zo’n 100.000 gerapporteerde links per uur en dat aantal blijft stijgen. Het grootste deel van die rapporteringen zijn ook terecht. Daardoor zijn piratensites minder prominent aanwezig in de zoekresultaten, want hoe meer rapporteringen je site krijgt, hoe lager Google jouw site laat ranken. De websites verwijderen wil Google niet doen. Dat werkt volgens Google contraproductief en leidt bovendien tot censuur.

Grafiek aantal aanvragen piraterij

Bron foto: Searchengineland

Moet Google piraterij bannen?

Auteurs en andere rechthebbenden delen die mening natuurlijk niet. Zij willen de sites het liefst geband zien van Google. Volgens hen moet Google legale sites zelfs promoten. Zolang Google enkel de URL’s wil bannen van de zoekresultaten, blijft het voor de rechthebbenden een kat-en-muisspelletje dat zij waarschijnlijk nooit kunnen winnen. Wat we wel zeker weten, is dat het aantal aanvragen in de toekomst spectaculair zal blijven toenemen.

bron: torrentfreak