GoPro bevestigde een camera aan een raket en deelde de fantastische beelden met de wereld:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
GoPro bevestigde een camera aan een raket en deelde de fantastische beelden met de wereld:

GoPro heeft enkele fantastische beelden vrijgegeven die gemaakt werden tijdens de lancering van een raket die 120,8 km hoog de lucht werd ingeschoten. Hoe zo'n lancering er van dichtbij uitziet kan je in onderstaande beelden ontdekken:

De lancering gebeurde op 6 november 2015 vanop de Spaceport America in de Amerikaanse staat New Mexico. Meteen na de lancering zie je hoe de raket aan een gigantische snelheid rond haar eigen as begint te draaien, een strategie die door ruimteagentschappen vaak gebruikt gebruikt wordt om raketten steeds hoger te doen klimmen. 

60 seconden na de lancering wordt de landingscapsule losgekoppeld van de raket en daalt deze terug af naar de aarde. De capsule kreeg de naam Maraia. Rond minuut 2:38 in de video kan je zien hoe de capsule terug in de atmosfeer terecht komt en nadien veilig landt op aarde.

Met deze lancering wilde de NASA vooral de capaciteiten van Maraia aan een grondige test onderwerpen. Door de capsule veilig terug naar de aarde te brengen is het voor het Amerikaanse ruimteagentschap nu mogelijk om op een goedkopere manier wetenschappelijke experimenten uit te voeren en deze terug naar de aarde te brengen.