GoPro zou drones verkopen vanaf 2015, aandelen gaan door het dak

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
GoPro zou drones verkopen vanaf 2015, aandelen gaan door het dak

Sportcamera-bouwer GoPro is druk in de weer om drones te maken. De GoPro-drones zouden tussen de 500 en 1000 dollar per stuk gaan kosten. Dat schrijft The Wall Street Journal uit betrouwbare bron. De GoPro-aandelen gaan momenteel door het dak dankzij het nieuws.

Marktstrategie

GoPro; de camerabouwer die vooral gebruikt wordt door extreme sporters en creatieve videomakers, is van plan om zelf drones te gaan bouwen. Hiermee zal GoPro concurreren met de Franse bedrijf Parrot, het Chinese DJI & het Amerikaanse 3D Robotics. Dat schrijft The Wall Street Journal uit betrouwbare bron.

Dat er veel vraag is naar GoPro-camera’s is duidelijk. Zo haalde de camerabouwer vorig jaar nog een verkoopopbrengst binnen van 624 miljoen dollar, dit jaar ligt de verkoop zelfs nog 15% hoger. Ook drones zitten in de lift. Volgens onderzoek zou de drone-industrie zo’n 2,2 miljard dollar waard zijn, tegen 2025 zou die waarde zelfs 10 miljard waard bedragen.

Groeimarkt

Drones, ook steeds populairder, vormen een groeimark voor GoPro. Maar er zijn kapers op de kust. Zo komen er steeds meer drones op de markt die al een ingebouwde camera hebben. Waardoor GoPro die groeikansen aan zich ziet voorbijgaan. Waarschijnlijk wil GoPro daarom zelf drones gaan bouwen.

Met de GoPro-drones zouden mensen luchtbeelden kunnen gaan schieten van hun (sport)-activiteiten, wat de actie-beelden heel wat spectaculairder zou gaan maken. Hieronder een voorbeeld van wat mogelijk is:

Toekomst van drones onzeker

Het succes van drones bij consumenten is fenomenaal. Toch is het niet helemaal duidelijk of de regelgeving rond drones en de losse verkoop ervan zal blijven bestaan. Zo buigen wereldwijd heel regulatoren zich momenteel over deze kwestie. In de Verenigde Staten heeft de FAA het commercieel gebruik van drones al verboden. Het is dus afwachten wat verder zal beslist worden rond drones voor consumenten. 

De GoPro-drones zouden volgens The Wall Street Journal tussen de 500 en 1000 dollar gaan kosten en zouden in 2015 op de markt komen.