Canguru, een Belgisch business- en technologiebureau, ontwikkelde een nieuw platform en gratis parkeer-app waarmee je met een eenvoudige klik op de start- en stopknop betalend kan parkeren. Je hoeft niet meer op zoek naar een parkeermeter of sms-code, de parkeermeter zit nu letterlijk in je zak.

Smart parking app

De smart parking app ‘SMS Park' is de eerste app die actief is in alle steden (30) die SMS-parkeren invoerden in België en bevat meer dan 7000 parkeermeters. Bovendien is hij de eerste app die alle informatie weergeeft die je op een parkeermeter terugvindt. Hij is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

Bij aankomst op een openbare parkeerplaats lokaliseert SMS Park je positie via GPS en selecteert automatisch de sms-code van de dichtstbijzijnde parkeermeter of biedt je automatisch de keuze bij twijfel. Het enige wat je hoeft te doen is op ‘start' drukken, dan begint de parkeermeter te lopen. Om je parkeersessie te beëindigen, volstaat een eenvoudige klik op ‘stop'.

De app verwittigt je bovendien wanneer je vergat op ‘stop' te drukken, en dat op een zelf te bepalen frequentie of wanneer je terug aan het rijden bent. Zo betaal je nooit meer te veel en zijn er geen ongebruikte minuten van een parkeersessie. Ook wanneer de duurtijd van je parkeersessie dreigt te verlopen, krijg je een ‘leave on time'-bericht zodat je boetes vermijdt. Met deze app hoef je dus nooit door de regen naar eenparkeermeter te lopen. Met één druk op de infoknop krijg je nl. onmiddellijk alle informatie die je normaal gezien op een parkeermeter terugvindt, en dat op dezelfde manier, in welke stad je ook bent.

Daarnaast registreert de app jouw positie bij het indrukken van de startknop zodat je altijd je wagen terugvindt.

Meer functies van de app

Maar de app doet meer dan parkeren vergemakkelijken. Op dezelfde makkelijke manier kan je met SMS Park een busticket van De Lijn kopen. Met één druk op een knop bepaal je welk ticket je wil en begint de rijtijd te lopen.

‘SMS Park' is niet alleen een erg functionele app. Door zijn overzichtelijk design is hij bovendien heel gebruiksvriendelijk en biedt ondersteuning voor kleurenblindheid. De applicatie ondersteunt nu betaling via sms, maar ze wordt momenteel al verder uitgebreid naar andere vormen van betalend en niet-betalend parkeren. De applicatie is gratis en werkt nu op iPhone, de Android-versie is gepland voor binnenkort.

-- --
Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be? en we nemen het op in ons Sectornieuws?.

Je kan je nieuws ook tweeten met ?#bloovi?