Gratis whitepaper: Efficiëntere dienstverlening en 7% extra factureerbare tijd!

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Gratis whitepaper: Efficiëntere dienstverlening en 7% extra factureerbare tijd!

De wereld evolueert snel. De manier waarop we vandaag zaken doen is niet meer te vergelijken met enkele jaren geleden. Vroeger stroomden de opdrachten automatisch binnen. Zakelijke dienstverleners schoten als paddenstoelen uit de grond. Nu vraagt het van bedrijven, zeker dienstverlenende organisaties, heel wat inspanning om klanten te werven en winstgevend te zijn. Voor sommigen is het een uitdaging om het hoofd boven water te houden.

Download Whitepaper

Tarieven en marges staan onder druk door de keiharde concurrentie. Anderzijds worden klanten veeleisender. Ze verwachten meer kwaliteit en waarde voor hun geld. Hoe ga je hier als bedrijf mee om? Met een goede projectorganisatie optimaliseer je jouw werking en jouw winst. Klanten blijven voor je kiezen dankzij een efficiënte aanpak en opbrengsten zijn gegarandeerd.

Software aanbieder Exact Online publiceerde een whitepaper die een handige leidraad vormt voor hoe je dit kan aanpakken. Hier kan je deze gratis downloaden.

Zo ga je te werk:

Heb je een goed overzicht op alle lopende en geplande projecten? Als je op dit vlak de juiste inzichten niet hebt, wordt een correcte en tijdige facturatie moeilijk. Dit heeft dan weer invloed op de financiële resultaten van jouw bedrijf.
Een goed inzicht in de bedrijfsprocessen en een efficiënte organisatie van projecten zijn de basis voor een winstgevend bedrijf. Zo neem je voorsprong op jouw concurrenten en kan je snel en effectief handelen.

Welke vragen moet je jezelf stellen?

Een kritische analyse van jouw strategie en doelstellingen helpen om betere resultaten neer te zetten.
Sta vervolgens stil bij de KPI’s die je nodig hebt om de juiste inzichten te verzamelen en jouw prestaties te kunnen evalueren. Denk aan projectmarges, verlies van inkomsten, factureerbare tijd, …
Licht tenslotte jouw projectmanagement en interne processen door om verliezen te detecteren en te kunnen aanpakken.

Welke actie moet je ondernemen?

De juiste hulpmiddelen inzetten voor projectmanagement kan jou 7% extra factureerbare tijd opleveren. Met de kleine marges van vandaag is dit geen overbodige luxe. Het is dus belangrijk dat je de juiste tools inzet.

Deze gratis whitepaper geeft je een handige leidraad om stap-voor-stap de nodige elementen te analyseren en vervolgens de juiste actie te kunnen ondernemen. Een *mustread* als je jouw bedrijfsvoering wilt optimaliseren!

Download Whitepaper