De Britse start-up Swanest, het paradepaardje van onder meer de Brusselse Nicolas Bindels, speelde het wel héél slim op 1 april. Dankzij een eenvoudige aprilvis kwam het in contact met Accel, de investeerder van Facebook, Spotify, Dropbox, en ga zo maar door. Zo deden ze dat:

Hulp van Andreessen Horowitz

Op 1 april 2016 staken de mannen van Swanest een fake duplicaat van de TechCrunch website in elkaar. Daar stond op de homepagina te lezen dat het bedrijf 10 miljoen dollar heeft opgehaald bij Andreessen Horowitz. Niemand die ook maar het flauwste vermoeden had. Het resultaat was dan ook verbazingwekkend geloofwaardig:


Screen Shot 2016-04-09 at 12.43.38

De bal ging snel aan het rollen. Zo nam Business Insider het artikel over, waardoor de aprilvis nóg geloofwaardiger was. De verleiding was groot, maar Swanest besloot toch Business Insider op de hoogte te brengen van de mop.

businessinsider

Als klap op de vuurpijl updatete Crunchbase het bedrijfsprofiel van Swanest, en werd deze laatste zelfs vermeld in de nieuwsbrief.

crunchbase

Tractie en resultaten

In haar blog vertelt Swarmest ook hoe ze tientallen telefoontjes en e-mails kreeg van journalisten en VC's. De tractie was enorm. Maar wat misschien wel het mooiste resultaat was, is het feit dat ze in contact zijn geraakt met Accel, de investeerder achter techgiganten zoals Facebook.