Haat jij een warboel aan kabels? Dit dockingstation kan je helpen:

Davy Schroyen
Door Davy Schroyen e-Lifestyle
Haat jij een warboel aan kabels? Dit dockingstation kan je helpen:

USB-kabels zijn overal. Onze smartphone, tablet, MP3-speler en wearables zoals smartwatches en FitBits hebben allemaal een USB-kabel nodig om te herladen. Met een warboel aan kabeltjes aan gevolg. Erg mooi oogt het niet. Is er een oplossing? Misschien wel. Via MobileFun kon ik de Quirky Converge Universele USB Docking Station aan een test onderwerpen. Mijn bevindingen:

Overvloed aan kabels

Onze toenemende nood aan USB-poorten specifiek voor herlaaddoeleinden is ook de industrie niet ontsnapt. Zo had Groupon recent nog een Traver Charger in de aanbieding waarmee je op een stopcontact vier USB-kabels kunt aansluiten en worden projecten zoals de Octofire en SmartQuad enthousiast ondersteund op Kickstarter. 

Helaas zijn er weinigen die wat doen aan de USB-warboel op jouw bureau. Zo zijn er laders die meerdere USB-poorten aanbieden op 1 stopcontact maar echt esthetisch is het niet. 

Quirky Converge Dock

Gelukkig kregen we van Mobilefun een reviewexemplaar van de Quirky Converge Universele USB Docking Station mee gekregen.

Het concept is eenvoudig: een dock met een simplistisch maar elegant uiterlijk dat via een stopcontact toegang geeft tot 4 USB-poorten. Bovendien beschikt het docking station over een strak design waar je jouw toestellen elegant in kan plaatsen. Dat alles zonder een gênante warboel aan kabeltjes.

Foto: Davy Schroyen (@PuckDS)

Het docking station is een concept dat redelijk goed lijkt te werken. Je steekt eenvoudig elke USB kabel door de opening onderaan het docking station waardoor je jouw toestellen makkelijk in de docking station kan plaatsen.

Ook voor de minder klassieke kabels zoals een magnetische herlaadkabel voor mijn Sony Xperia Z1 of mijn Pebble smartwatch biedt deze dock een oplossing.

Niet Perfect

Toch is het niet een perfecte oplossing. Als je een toestel hebt waarvan de USB-aansluiting bovenaan en niet onderaan zit, is het wat sukkelen om je toestel correct in de dock te plaatsen. Maar eens je er gewend aan geraakt, stoort het niet echt.

Daarnaast zullen een aantal van je toestellen ook aangeven dat ze ‘langzaam’ opladen omdat de stroom verdeeld wordt over 4 poorten en je dus niet dezelfde laadsnelheid krijgt als wanneer je je toestel rechtstreeks aan een stopcontact zou hangen.

Foto: Davy Schroyen (@PuckDS)

Storender is het feit dat de doorsnee kabel die je krijgt bij een smartphone te lang is, waardoor je achter het dock nog steeds met een (weliswaar kleinere) wirwar aan kabels zit. Gelukkig kan deze wél grotendeels verstopt worden door het design van de dock. Als het je echt mateloos stoort kun je natuurlijk ook nog ergens enkele korte kabeltjes kopen.

Desondanks blijft het een enorm handige dock voor gezinnen met meer dan één smartphone-gebruiker. Als je partner en jezelf beide een smartphone hebben win je met deze dock een stopcontact en het is esthetisch nog altijd een verbetering dan gewoon een kabeltje op de keuken- of nachttafel. Wil je dan ook nog een smartwacht of ander gadget mee opladen, dan zit je al volledig goed met deze dock.

Geïnteresseerden kunnen de dock vinden bij MobileFun voor € 49,99. Lezers met extra vragen over de dock kunnen hieronder terecht in de comments!