Half miljard 5G-abonnementen tegen 2022

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Half miljard 5G-abonnementen tegen 2022

Bron foto: Shutterstock

Ericsson bracht haar jaarlijkse voorspellingen naar buiten in het Mobility Report. De opmerkelijkste voorspelling? Over enkele jaren zullen er meer dan een half miljard abonnees met 5G zijn. Vooral in Noord-Amerika dringt 5G snel door: een vierde van mobiele gebruikers zullen 5G hebben.

Tegen het eind van dit jaar tellen we meer dan 3,9 miljard smartphone-abonnementen. Bijna 90 procent daarvan wordt geregistreerd op WCDMA / HSPA en LTE-netwerken. Tegen 2022 zal het aantal abonnementen al gestegen zijn tot 6,8 miljard. Vooral in Noord-Amerika en Azië zal 5G veel belangstelling vinden.

Infographic 5G

Nieuwe use cases voor IoT en big data

Ulf Ewaldsson, Chief Strategy en Technology Officer, Ericsson, verteld daarover: "Bijna 90 procent van de smartphone-abonnementen bevindt zich vandaag op 3G- en 4G-netwerken. Gestandaardiseerde 5G-netwerken zullen naar verwachting beschikbaar zijn in 2020. We zien nu al een grote belangstelling van operators in de lancering van pre-standaard 5G-netwerken. 5G zal de digitale transformatie in vele industrieën versnellen, waardoor nieuwe use cases ontstaan op het gebieden van Internet of Things, automatisering, transport en big data."

Grafiek

Drie andere, belangrijke voorspellingen

  • Mobile video traffic wordt dé mobiele data-opslorpen. Tegen 2022 zal 75 procent van alle mobiele data gebruikt worden om filmpjes te kijken. Vandaag is social media de grootste datavreter.
  • Live streaming wordt alleen maar populairder. Het wordt hét medium om dingen te delen met vrienden, familie en volgers. In de V.S. zegt een op vijf smartphonegebruikers interesse te hebben in live streaming.
  • IoT komt op de voorgrond. In 2022 zullen er maar liefst 29 miljard geconnecteerde devices zijn. Daarvan staat er zo’n 18 miljard rechtstreeks in contact met IoT. Oplossingen rond IoT en het gebruik daarvan dringen zich dus op.

Wat vind jij de opmerkelijkste voorspelling?