Amerikaans ontwerpbureau lanceert geniale variant van datingapp Tinder

Thaella Van Den Rijse
Door Thaella Van Den Rijse Innoveren
Amerikaans ontwerpbureau lanceert geniale variant van datingapp Tinder

Het Amerikaanse ontwerpbureau T3 heeft een geniale variant gemaakt op de populaire dating-app Tinder. De app werkt aan de hand van de hartslag functie op smartwatches en meet wanneer je hartslag een pak de hoogte in gaat bij het zien van mogelijke match. Het resultaat: wanneer jouw hartslag verhoogt bij een bepaalde foto, dan heb je volgens de app een match. Simpel, maar geniaal! In onderstaande video kan je zien hoe het precies werkt: 

Hartslagfunctie Apple Watch + Tinder

Sinds Apple haar slimme horloge op de markt gooide, zocht T3 naar dé manier om een leuke app te bedenken voor het nieuwe platform. Aangezien de Apple Watch jouw hartslag kan detecteren, kwamen ze bij T3 op het idee om hier iets mee te doen. Dating-app Tinder leek voor hen een perfect voorbeeld om iets creatiefs mee te doen. Met deze variant op de traditionele Tinder-app probeert T3 met iets origineels te komen. 

Concreet werkt de app als volgt: via jouw Apple Watch krijg je achtereenvolgens enkele dating-voorstellen te zien. Terwijl verschillende foto's de revue passeren, detecteert de smartwatch jouw hartslag. Gaat die omhoog bij het zien van een bepaalde foto? Dan heb je jouw match! Je hoeft dus zelf niets meer te ondernemen, want de hartslagdata doet dat nu voor jou. 

Binnenkort beschikbaar

Momenteel is de app nog niet verkrijgbaar. Het gaat hier om een simpel concept, waar het ontwerpbureau T3 met speelt. Het promofilmpje is wel bedoeld om je als (nieuwe) Tinder gebruiker warm te maken voor deze nieuwe app. Volgens T3 zal de app binnenkort zowel in de App Store als in Google Play verschijnen.