HBO wil Netflix-concurrent lanceren voor 15 dollar per maand via Apple TV

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
HBO wil Netflix-concurrent lanceren voor 15 dollar per maand via Apple TV

HBO, de producent van top-series zoals Game of Thrones, zou onderhandelingen aan het voeren zijn met Apple om haar TV-series en films aan te bieden via Apple TV. Volgens de geruchten zou Apple’s streamingdienst zo’n 15 dollar gaan kosten. Dat vernemen CNBC en International Business Times uit goede bron.

Cablecutters

HBO is van plan om haar series en films aan te bieden via het internet, net zoals Netflix dat doet. De dienst zou ‘HBO Now’ gaan heten en is gericht naar de zogenaamde cable cutter-generatie, die vooral televisie kijkt via het internet.

 

Lancering in april

HBO Now zou in april van dit jaar lanceren, samen met het 5de seizoen van Game of Thrones, dat op 12 april gelanceerd wordt. Volgens de geruchten zou de dienst 15 dollar per maand gaan kosten, het dubbele van wat Netflix vraagt.

Een samenwerking met Apple zou de dienst wind in de zeilen kunnen geven. Comcast, het moederbedrijf achter HBO, stelde zich jaren weigerachtig op tegenover het streamen van content, maar heeft haar visie toch bijgesteld en lijkt er nu voluit te gaan. Het is aannemelijk dat meer content-producten hun content zullen aanbieden via het internet. Wat positief nieuws is voor cordcutters.