Heaven Can Wait neemt een participatie in deJuristen

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Heaven Can Wait neemt een participatie in deJuristen

Heaven Can Wait, een start-up ecosysteem neemt vanaf het tweede kwartaal van 2015 een participatie in het juridisch kantoor deJuristen/lesJuristes. In het ecosysteem zitten al verschillende innovatieve spelers zoals het Gentse reclamebureau SUPERMACHINE, product design studio Little Miss Robot, video productie studio Farmboy en PR agentschap Walkie Talkie.

Waarom Heaven Can Wait in deJuristen stapt:

Het is de eerste keer dat Heaven Can Wait participeert in een start-up die niet persé in het technologische hoekje te vinden is. "Doorgaans focussen we ons  op creatieve bedrijven”, stelt Sven Luyten, managing partner Heaven Can Wait. 

“Niettemin zien we bij deJuristen ook de creatieve drive om het anders aan te pakken dan de klassieke juridische kantoren. Creatief zijn als bedrijf kan je op vele manieren, ofwel heb je een creatief product, ofwel zet je je dienst creatief in de markt. Tot die laatste categorie behoort deJuristen. De meerwaarde van deJuristen in ons netwerk spreekt dan ook voor zich”.

deJuristen gaan internationaal

Matthias Dobbelaere-Welvaert, managing partner deJuristen, pikt daar op in: “De keuze voor Heaven Can Wait lag voor de hand. We waren al langer op zoek naar kapitaal en een sterke partner om ons kantoor neer te zetten buiten België. Bij Heaven Can Wait, en bij uitbreiding Cronos, zien we de ervaring en expertise die in zo’n groep aanwezig is, wat nog een pak belangrijker is dan kapitaal alleen.” 

deJuristen en Heaven Can Wait kijken vooral uit naar de Europese expansie van het kantoor, onder de projectnaam ‘theJurists’. “Ons businessplan werkt in België, maar het is en blijft een kleine markt. Steden als Amsterdam, Parijs, Berlijn en Londen kan ons businessplan evengoed gebruiken. Met een partner als Heaven Can Wait hebben we nu zowel de financiële steun, expertise én ervaring dergelijke expansie met zich meebrengt. Dit verhaal kan enkel een win-win betekenen”, besluit Dobbelaere-Welvaert.

Meer info: ictrecht.be