Heeft Apple de iWatch uitgesteld?

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Heeft Apple de iWatch uitgesteld?


Apple is druk in de weer om talent aan te werven voor haar iWatch-project, dat in oktober zou gelanceerd worden. Deze week raakte bekend dat Apple een topman van Zwitserse horlogemaker TAG Heuer én twee Nike Fuelband ontwikkelaars heeft aangetrokken. Vreemd om het team nog te versterken zo kort voor de release. Zou Apple de iWatch uitgesteld hebben?

UPDATE: Intussen maakte de analist Ming-Chi Kuo, doorgaans goed ingelicht, bekend dat de iWatch-productie uitgesteld zou zijn naar november. Door problemen met een flexibel AMOLED scherm. De iWatch zou volgens Kuo nét uitkomen voor de kerst- en feestdagen.

Nieuwe Aanwervingen

Apple is al een tijdje bezig om wearable-experts aan te werven. Maar nu de nieuwste aanwervingen aan het licht komen doen deze vermoeden dat de iWatch nog niet klaar is voor lancering. 

Apple rekruteerde in juni twee ontwikkelaars van de Nike Fuelband aan, Ryan Bailey en Jon Gale. Beiden speelden ze een cruciale rol in de ontwikkeling van de Nike Fuelband. Vorige week kwam er nog iemand bij. Zo kaapte Apple een topman van de Zwitserse horlogemaker TAG Heuer toe aan haar iWatch-team.

Aangezien zo goed als iedere analist ervan overtuigd was dat de iWatch in oktober gelanceerd zou worden, zijn deze aanwerving erg vreemd. Meer en meer analisten denken nu dat de iWatch nog niet klaar lijkt voor lancering. Met een nakende lancering van de iWatch zou het team toch al op punt moeten staan?

Twee opties

Volgens de doorgaans betrouwbare website Re/Code zou Apple op kruissnelheid zijn geweest om de iWatch te introduceren in oktober. Dat zou willen zeggen dat de iWatch nu in productie zou moeten zijn. Met de recente aanwervingen in het achterhoofd lijkt dit gerucht echter onrealistisch. Bovendien zou de iWatch ook nog geen goedkeuring hebben gekregen van de Amerikaanse FDA

Er zijn twee mogelijkheden, ofwel zit Apple op schema en zal het de eerste versie van de iWatch introduceren in oktober zoals eerder gedacht. De recente aanwervingen zouden dan te maken kunnen hebben met de 2de versie van de iWatch, waar Apple nu al aan werkt. Ofwel wil het gewoon zeggen dat de iWatch is uitgesteld naar een latere datum.  

Benieuwd wat het zal worden. Wat denk jij?

UPDATE: Intussen maakte de analist Ming-Chi Kuo, doorgaans goed ingelicht, bekend dat de iWatch-productie uitgesteld zou zijn naar november. Door problemen met een flexibel AMOLED scherm. De iWatch zou volgens Kuo nét uitkomen voor de kerst- en feestdagen.