Het is officieel: Tesla's krijgen eindelijk de futuristische autopilot features die Elon Musk beloofde

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Het is officieel: Tesla's krijgen eindelijk de futuristische autopilot features die Elon Musk beloofde

foto: shutterstock.com

Tesla heeft een grote update klaarstaan voor de befaamde Autopilot-software. Zo komen er een aantal futuristische features aan voor recente wagens, maar ook oudere Tesla's krijgen enkele nieuwigheden. Vooral de nieuwere edities zoals de Model S als de Model X krijgen enkele fikse updates. Zo wordt de tot verbeelding sprekende feature 'Summon' eindelijk gelanceerd - een eigenschap die je wagen in staat stelt om je ergens af te zetten, zelf te parkeren en je nadien terug te komen ophalen. In de VS kunnen Tesla-eigenaars de update nu al installeren. In de komende dagen is de rest van de wereld aan de beurt. Benieuwd? De opvallendste nieuwigheden op een rijtje:

  • Lane Departure Warning: vanaf nu vibreert het stuur wanneer de auto een rijvak verlaat zonder te pinken
  • High Speed Autosteer: vanaf nu kan je Autosteer gebruiken aan snelheden tot 130 km/uur, hiervoor kon je de feature enkel gebruiken tot 70 km/uur. Bestuurders moeten wel nog altijd hun handen op het stuur houden zodat ze het van de computer kunnen overnemen wanneer nodig. 
  • Auto Lane Change: Tesla's kunnen nu zelf inschatten hoeveel rijvakken ze kunnen wisselen wanneer ze op een meervaksbaan rijden. Ze schatten zelf in welk rijvak het meest ideale is. 
  • Summon: Tesla's kunnen auto's automatisch uit een parkeerplaats rijden en de bestuurder komen ophalen als gebruikers een knop indrukken in de smartphone-app van Tesla. Hieronder kan je zien hoe dat precies in zijn werk gaat:

Naast bovenstaande features komen er nog een aantal nieuwigheden aan. Zo kunnen Model X eigenaars de openingshoogte van hun Falcon-deuren opnieuw instellen. Daarnaast zijn er ook tal van instellingen aan de zetels en de hoofdsteunen die kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de bestuurder en zijn op de kaarten-app nu ook openingsuren van winkels te zien. De nieuwe features worden uitgerold via een software update in de komende dagen.