Het is zover: Netflix heeft een groot aantal VPN-diensten geblokkeerd

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Het is zover: Netflix heeft een groot aantal VPN-diensten geblokkeerd

Netflix waarschuwde al eerder dat het VPN- en proxyservers zal gaan weren. Vanaf vorig weekend lijkt dat nu ook realiteit te zijn. De diensten Private Internet Access, StrongVPN en ExpressVPN werden al geblokkeerd. Het lijkt waarschijnlijk dat in de komende weken nog meer diensten op de zwarte lijst zullen worden geplaatst. 

Netflix is gestart met blokkeren VPN's

Nadat Netflix onlangs dreigde om VPN-diensten te blokkeren, bleef het een tijdje stil. Tot het voorbije weekend. Nu blijkt dat Netflix effectief is overgegaan tot het blokkeren van bepaalde diensten & VPN's. Zo werden Internet Access, StrongVPN en ExpressVPN al aan de zwarte lijst toegevoegd.

Als je vanaf nu via een VPN de regio-blokkades probeert te omzeilen krijg je onderstaand screenshot te zien: 

Indien je toch een VPN gebruikt krijg je naar alle waarschijnlijkheid het volgende bericht te lezen: 

"Uit onze gegevens blijkt dat je een unblocker of proxy gebruikt. Schakel dergelijke services uit en probeer het opnieuw."

Waarom doet Netflix dit? 

Aangezien Netflix land per land overeenkomsten met contentproviders maakt kan Netflix niet alle videocontent beschikbaar maken in alle landen. Hierdoor traden er vaak verschillen op tussen het contentaanbod in verschillende landen. Het resultaat: heel wat mensen grepen naar een VPN om zoveel mogelijk content te kunnen bekijken en te switchen tussen het aanbod van verschillende landen. Hierdoor gingen heel wat spelers uit de filmindustrie klagen.

Een situatie dat Netflix dus niet kon blijven toelaten. Vandaag lijkt het moment waarop Netflix op grote schaal VPN-diensten gaat blokkeren aangebroken.

bron: TorrentFreak / Bright