Het Fantastische Microsoft event samengevat in 9 minuten:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Het Fantastische Microsoft event samengevat in 9 minuten:

Microsoft lanceerde gisteren een pak nieuwe producten. Het technologiebedrijf introduceerde haar eerste laptop ooit: de Surface Book. Daarnaast kwamen ook de Surface Pro 4, Microsoft Band 2, Lumia 950, Lumia 950 XL & Lumia 550 aan bod. Daarnaast maakte Microsoft ook bekend dat er momenteel al 110 miljoen apparaten op Windows 10 draaien.

Voor wie er nog aan zou twijfelen: Microsoft is back! Benieuwd naar het event? The Verge vatte de volledige keynote samen in een video van 9 minuten:

Surface Book: dé aankondiging van het event

De Surface Book was dé aankondiging van het event. Het is de eerste laptop die Microsoft ooit maakte. Het toestel beschikt over een 13,5 inch-scherm dat van het toetsenbord losgetrokken kan worden. "Er is niets dat ook maar in de buurt komt van dit toestel," zegt Microsoft.

Qua prestaties blaast de Surface Book iedereen achterover met de nieuwste Skylake processor van Intel en een aparte grafische kaart van Nvidia. Volgens Microsoft zijn de prestaties ook een pak beter dan die van de nieuwste MacBook Pro en gaat de accu maar liefst 12 uur mee. Daarnaast heeft de laptop 16 GB aan intern geheugen, met opslag tot 1 TB, twee USB poorten en een poort voor SD-kaartjes.

De laptop komt 26 oktober op de markt voor 1499 dollar. Voorlopig zal het toestel enkel in de Verenigde Staten te koop zijn.

bron: microsoft.com/SurfaceBook