Hoe Elon Musk zijn eerste startup succes op een extravagante manier vierde:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Hoe Elon Musk zijn eerste startup succes op een extravagante manier vierde:

Dat Elon Musk een van 's werelds meest ambitieuze ondernemers is, hoeven we jou waarschijnlijk niet meer te vertellen. Musk's plannen om de ruimtevaart-, auto- en transportsector op zijn kop te zetten worden met de dag realistischer. Musk wordt door sommigen dé visionair van onze tijd genoemd. Maar waar ligt Musk's eerste ervaring als entrepreneur? We zochten het op: 

De eerste start-up van Elon Musk: Zip2

Samen met zijn broer Kimbal, stampte hij de start-up Zip2 uit de grond in 1995. Als startkapitaal gebruikten ze 28.000 dollar die ze van hun vader hadden gekregen en gingen ze aan de slag. Hun businessmodel: het lanceren van een online stadsgids, waar een overzicht gegeven werd van lokale bedrijven en de locatie van e-commerce bedrijven, gericht op de krantenindustrie. 

Musk haalde The New York Times en Chicago Tribune binnen als klant en had amibitie om CEO te worden van het bedrijf. Een wens, die de raad van bestuur toen niet zag zitten. In 1999 werd Zip2 overgenomen door Compaq voor een gigantische som van 307 miljoen dollar in cash en 34 miljoen dollar in aandeelopties. Musk hield zelf 22 miljoen dollar over aan de deal. Later stond Musk mee aan de wieg van PayPal, Space X, SolarCity & natuurlijk Tesla. 

Hoe Musk zijn eerste startup exit vierde:

Kort na de overname van zijn eerste start-up Zip2 vierde Musk dat door een McLaren F1 te kopen, een wagen waarvan er slechts 64 zijn van gemaakt, en in '99 zo'n 2 miljoen dollar kostte. 

"Three years ago, I was showering at the YMCA and sleeping on the office floor," vertelde Musk na de verkoop. "Now I have a million-dollar car and a quite a few creature comforts."

Musk vertelde in een recent interview dat hij de McLaren destijds dagelijks gebruikte, maar dat hij na een ritje met PayPal co-founder Peter Thiel, de wagen in de prak had gereden. 

Musk blijkt de wagen nooit vergeten te hebben. Zo vertelde Musk onlangs dat trots dat de Tesla P85D de McLaren F1 evenaarde door van 0 naar 100 te gaan in amper 3,2 seconden. 

Hieronder kan je de beelden bekijken van de jonge Elon Musk en kan je zien hoe hij zijn eerste start-up exit vierde: