Hoe het Google Logo doorheen de jaren veranderde:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren

Hoe langer Google bestaat, hoe jonger het logo lijkt te worden. Google heeft haar logo immers opnieuw een nieuwe update gegeven. De zoekgigant heeft gekozen voor een simpeler logo met een sans-serif lettertype. De iconische kleuren blijven behouden. Door de aanpassing lijkt het logo nu sterker op dat van het moederbedrijf: Alphabet. In bovenstaand filmpje kan je zien hoe het Google logo doorheen de jaren veranderde. 

Waarom de verandering?

Google was ooit een bestemming die je bereikte vanaf één apparaat: een pc. Vandaag de dag gebruiken mensen echter diverse platforms, apps en apparaten. Daarom was het essentieel voor Google om de look and feel van haar producten naar elk platform door te trekken.  

Consumenten verwachten immers dat Google je helpt op je smartphone, televisie, horloge, het dashboard van je auto en op een pc. Met het doortrekken van het nieuwe design naar alle platformen, krijgen gebruikers nu een consistente ervaring. 

Als je meer wil weten over het volledige designproces van het logo, dan moet je zeker deze blogpost op de Google blog eens lezen!