Tesla-bestuurder activeert de AutoPilot-functie... vanop de achterbank

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie e-Lifestyle
Tesla-bestuurder activeert de AutoPilot-functie... vanop de achterbank

De software-update van de nieuwste generatie Tesla's heeft al veel stof doen opwaaien. Zo duiken om de haverklap filmpjes op van roekeloze chauffeurs die de functie tot het uiterste testen zonder rekening te houden met Tesla's richtlijnen. Zo worden bestuurders aanbevolen om steeds de handen op het stuur te houden. Een advies dat velen volkomen links laten liggen:

De meeste filmpjes die tot nu toe opdoken tonen chauffeurs die hun handen van het stuur houden en de auto autonoom laten rijden. Een situatie die in sommige gevallen al bijna zorgde voor een ongeval, zoals je in onderstaand filmpje kan zien:

In nieuw opgedoken beelden gaat een Nederlandse chauffeur nog een pak verder. Hij besluit om op de achterbank te gaan zitten en de auto volledig autonoom te laten rijden op de autosnelweg:

via GIPHY

Iedereen is het erover eens: volkomen gestoord.

Zeker als je weet dat de AutoPilot functie enkel mag gebruikt worden mét de handen op het stuur. Hieronder kan je de beelden bekijken:

Tesla's CEO Elon Musk vermeldde in een conference call vorige week dat hij de video's ook had gezien en dat Tesla van plan is om soortgelijke situaties in de toekomst te vermijden via een nieuwe software update. Musk benadrukte nogmaals dat AutoPilot-functie bestuurders moet assisteren en deze niet mag gebruikt worden als een volledig autonome oplossing.