Hoe komt het dat we stress krijgen van onze mailbox?

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactiePersoonlijk groeien
Hoe komt het dat we stress krijgen van onze mailbox?

Foto: shutterstock.com

Stress-specialist Dr. Luc Swinnen ontmoet in zijn dagelijkse praktijk steeds meer mensen met verschijnselen die wijzen op burn-out of depressie. Bij een groeiend deel van deze mensen stelt hij vast dat zij fervente gebruikers zijn van e-mail en sociale media. Deze mensen vertonen een soort verdoving, een verslaving aan de nooit aflatende stroom van informatie, zij het via e-mail, notificaties vanuit sociale media of andere kanalen. Weten hoe je met deze stress kan omgaan? Deze whitepaper geeft je enkele handige tips! 

24/7 bereikbaar

Mensen zijn vandaag de dag 24/7 bereikbaar. De opkomst van smartphones en tablet PC’s, gecombineerd met de trend van het flexibel werken, zorgen ervoor dat mensen nooit meer stoppen met hun e-mails en andere notificaties te checken. Meer en meer mensen ondervinden hierdoor stress.

Chaos aan mails & notificaties

Al deze e-mails en notificaties komen allemaal door elkaar binnen, ongestructureerd. Dit creëert onwillekeurig stress: de aandacht is verspreid over zodanig veel verschillende zaken en men is voortdurend verstrooid door alweer een nieuwe boodschap die binnenkomt. De moeilijkheid om hierin het overzicht te behouden en niets te vergeten, zorgt voor stress.

Weten hoe je jouw online leven kan organiseren & kan zorgen voor een meer gestructureerde omgeving waardoor je jouw stressgevoel kan verminderen? Deze whitepaper geeft jou een aantal handige tips! 

Download whitepaper