Hoe krijg je een verified account op Twitter?

Pieter De Moor
Door Pieter De Moor Innoveren
Hoe krijg je een verified account op Twitter?

Het verhogen van de credibiliteit en de authenticiteit van je Twitter account dat is de bedoeling. Maar hoe bekom je het ‘verified’ tekentje naast je Twitter handle? 

Er zijn 2 manieren om een verified account te krijgen:

1. Twitter scant zelf zijn gebruikers en kent dit automatisch toe.
2. Je kan aan een Twitter contactpersoon vragen of ze jouw account bekijken en hem te laten overwegen om die verified te maken.

Waarom geeft Twitter accounts het verified certificaat?

Het is de bedoeling om de Twitter-gebruikers sneller de juiste persoon te laten vinden die ze willen volgen. Er zijn immers veel fake-accounts te vinden op Twitter. Verified accounts dienen om de identiteit te garanderen van deze personen.  

Wie komt in aanmerking?

StromaeTwitter concentreert zich op accounts van artiesten & bekende figuren uit verschillende sectoren zoals: muziek, film, mode, politiek, religie, overheid, politiek, religie, journalistiek, media, sport, bedrijfsleven en andere belangrijke gebieden die in de belangstelling staan.

Dat hoeven niet eens erg actieve accounts te zijn. Twitter heeft de account @MonarchieBe als verified gemarkeerd terwijl deze account slechts een kleine 600 tweets de wereld heeft ingestuurd.

Twitter bestraft valsspelen met een tijdelijke schorsing

Wanneer het je niet lukt om een verified teken naast je Twitter handle te krijgen, dan plak je dat er ook best niet in je coverfoto of profiel foto. Twitter bestraft dit zwaar en je wil met je merk het risico niet lopen dat je even niet bereikbaar bent via Twitter.

Hebben verified Twitter accounts nog andere voordelen?

Ja de bedrijven, merken of personen kunnen genieten van onder andere:

  • Een filter op de pagina ‘meldingen’ Zij kunnen hun meldingen op 4 manieren filteren:
    Alle meldingen, alleen meldingen van verified accounts, meldingen van verified accounts die uw account volgt, meldingen van mensen die jou volgen.
  • Verified accounts hebben toegang tot uitgebreide analytics over hun Twitter activiteiten.
  • Verified accounts kunnen instellen om alleen maar personal messages te ontvangen van andere verified accounts. Zo beschikken ze over mogelijk 2 inboxen.
  • Mensen die kijken op de tijdlijn van een verified account kunnen kiezen tussen 2 soorten tijdlijnen: een tijdlijn inclusief replies of een gefilderde tijdlijn zonder replies.

Conclusie

Twitter maakt vooral profielen waar veel op gezocht wordt verified. Dus zorg dat je groot bent in één van de volgende sectoren: muziek, film, mode, politiek, religie, overheid, politiek, religie, journalistiek, media, sport, bedrijfsleven en andere belangrijke gebieden die in de belangstelling staan. Of probeer een Twitter contactpersoon ervan te overtuigen dat ze jouw Twitter account in overweging nemen.